Караянчева: Имаме реални шансове да сформираме правителство само на ГЕРБ

Това Народно събрание повече не може да работи. Парламентът една година работи като радио - чуват се едни и същи хора, а на други не им се дава възможност да говорят.

Това коментира в ефира на БиТиВи народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, която защити партията си и отсече, че не опозицията е виновна за невъзможността на БСП и ДПС да съберат необходимия кворум за работа на парламента.

"Една година Народното събрание работи със златния пръст на "Атака", а в един момент ние се оказахме виновни", отбеляза Караянчева.

Тя обърна внимание и на факта, че в момента дори мандатоносителят БСП не желае да подкрепи собственото си правителство, като гласува "против" предложената от кабинета "Орешарски" актуализация на държавния бюджет.

"Ние имаме реални шансове да сформираме правителство само на партия ГЕРБ", отсече Караянчева. Сценарият от предишните избори, при който ГЕРБ печели, а друг управлява, по думите на герберката, може да се случи, само ако на партията на Бойко Борисов й се наложи да прави безпринципни коалиции например с ДПС.

Темата за Корпоративна търговска банка (КТБ) накара самия лидер на ГЕРБ Бойко Борисов да поиска думата и да се включи по телефона в разговора на Караянчева.

"Не е необходим специален закон за КТБ", заяви бившият премиер. Той напомни отново исканията на опозицията по случая, а именно - оставката на управителя на Българската народна банка (БНБ) Иван Искров, както и поставянето на активите на КТБ под запор.

"Да се види дали всички фирми са си платили данъците, ако не са си ги платили, да им се конфискуват имоти и да се приключва", заяви Борисов.

Източник: http://novini.dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини