5 минути на ден правете тибетски упражнения за хормонален баланс

Според древни писмени източници, тази гимнастика е практикувана от монасите в тибетски манастир. Тя отнема само 5 минути на ден и може да се прави сутрин в леглото (желателно е рано сутрин). Упражненията за хормонален баланс на тялото подпомагат функцията на всички ендокринни жлези, които произвеждат хормони, включително и щитовидната жлеза. След известно време ще успеете да подпомогнете правилното функциониране на всички органи и системи, благодарение на регулирането на хормоните, които ги управляват. Така вие ще се чувствате спокойни и защитени от болести.

Упражнение 1. Разтрийте ръце - лежейки на леглото, разтъркайте ръцете си за няколко секунди, докато станат горещи. Ако ръцете ви са сухи и горещи, значи всичко е наред с енергията в организма. Ако са мокри, това може да е признак на някакво заболяване.

Упражнение 2. Мижайте - сложете горещи длани върху очите си. Приложете лек натиск върху тях, след което отпуснете. Направете 30 такива движения за 30 секунди. След това задръжте дланите си върху очите поне 30 секунди, а ако имате лошо зрение, останете така за около 2 минути.

Упражнение 3. Притиснете уши - Разположете ръцете си така, че дланите ви да са върху ушите, а пръстите ви да се събират отзад на тила. С длани притиснете ушите си 30 пъти за 30 секунди. След известно време минава хроничното възпаление на ушите и слухът се подобрява.

Упражнение 4. Масажирайте лицето - поставете палците си до ушите и свийте ръце в юмруци. Така ги придвижете 30 пъти от брадичката към ушите, прилагайки силен натиск. След това ще усетите прилив на кръв към лицето, което подобрява и лимфния поток.

Упражнение 5. Масажирайте челото - с дясна длан върху челото започнете да правите хоризонтални движения от ляво на дясно (30 пъти за 30 секунди). Може да не допирате кожата си, а да държите ръка на сантиметри от нея, но ако искате да се изгладят бръчките по челото, трябва да докосвате кожата си. Това упражнение лекува всички синуси и също така активира хипофизната жлеза.

Упражнение 6. Масажирайте темето - махнете възглавницата си и сложете ръце на врата. Дясната ръка да остане на врата, а с лявата направете 30 движения от челото към тила. След това още 30 движения от едното до другото ухо. Това упражнение е много добра за хората с високо или ниско кръвно налягане. Първите пъти, докато свикнете да го правите, може да изпитате болки в раменете.

Упражнение 7. Масаж за щитовидната жлеза - поставете ръце върху щитовидната жлеза (лявата върху дясната). С лява ръка направете 30 движения от щитовидната жлеза към пъпа на разстояние няколко сантиметра от тялото си. Накрая сложете лявата си ръка върху дясната и останете така за няколко секунди.

Упражнение 8. Коремен масаж - сложете лява върху дясна длан и ги поставете над корема си. Направете 30 кръгови движения. Това упражнение лекува хроничен запек и подобрява активността на червата.

 

Упражнение 9. Разклащане - ако леглото ви не е достатъчно твърдо, направете упражнението на пода. Седнете и повдигнете ръце напред, така че и ръцете, и краката ви да са разположени успоредно на пода. В течение на 30 секунди въртете китките и глезените на краката, а след това ги разклатете.

Упражнение 10. Разтрийте стъпалата - седнете и започнете да масажирате краката си един по един. При откриване на болезнена точка по стъпалото, обърнете повече внимание на нея. Фокусирайте се особено в центъра на стъпалото. Накрая разтрийте целите си крака от горе до долу за 30 секунди или по-дълго.


Източник: Фрамар

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини