Предлагат общински апартаменти за продан,цената варира от 400 до 500 лева на квадрат

Съветниците гласуваха единодушно

От 400 до 500 лева за кв.метър ще продаде общината свои жилища на наемвателите си.Двустайни апартаменти във кв.“Възрожденци“ се предлагат за средна цена около 30 000 лева. Оценките са пазарни и са определени от експертна комисия. Жилищатата ще се продават по административен ред. Това реши днес местния парламент в Кърджали. Общо 8 са апаратаментите, които общината слага на тезгяха за продан.

Както Кърджали бг вести първи писа една трета от точките в днешния дневен ред на сесията на общинския съвет са свързани с разпродажба на общинско имущество. Общинската хазна се нуждае от свежи пари и затова градоначалникът Хасан Азис излезе с конкретни предложения. Актуализирана бе и програмата за управление и разпореждане с имоти общинска собственост. Предлагат се предимно урегулирани поземлени имоти в селата. Най апетитен е терен в Кърджали,чиято пазарна оценка е 67 360 лева.

Кметът търси възможности и за превличане на инвестиции. Прие се наредба за насърчаване на инвестициите с общинско значение.Предвиждат се преференции за инвеститори , които предлагат производства и услуги с висока добавена стойност.С тремежът е да се намали безработицата.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини