Община Момчилград връчва предписания на собственици на опасни сгради

Специална комисия от община Момчилград ще опише изоставени и рушащи се сгради, представляващи потенциален риск за гражданите. Собствениците им ще получат писма с предписания, на които трябва да отговорят в определен срок и да посочат мерките, които обмислят да вземат. Ако не бъдат предприети необходимите възстановителни дейности за поправяне или заздравяване, ще подлежат на санкции. При краен случай пък местната администрация има право да премахне опасните сгради, а след това по съдебен път да си търси средствата за разрушаването.

„Ще проведем срещи с домоуправителите по квартали, за да реагираме по-бързо и адекватно на всеки сигнал, който застрашава здравето и живота на гражданите. Не целим да налагаме санкции и наказания, а да уведомим и приканим собствениците на опасни сгради да предприемат навреме необходимите мерки и да се предпазят от нещастни случаи“, съобщи зам.-кметът по икономически дейности и управление на общинската собственост инж. Мехмед Фахри.

Той изтъкна, че гражданите могат да се обърнат на горещия телефон 03631/6527 за изоставени или зле поддържани сгради, които имат спешна нужда от ремонт.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини