Откриха плувното лято в Момчилград

С рекорден брой деца, изявили желание да се учат да плуват стартира плувното лято днес в Момчилград на комплекс „Басейна“. Придружени от родители и близки, стотина нетърпеливи плувци преминаха през инструктаж за безопасност във водата. Както е известно, всеки делничен ден до края на август малките участници ще усвояват техниките за правилно плуване под ръководството на правоспособен инструктор. Разпределени са в четири възрастови групи от 7 до 14 години, като от утре започват водните занятия. В края на курса децата ще демонстрират двата стила бруст и кроул.

Приветствия към тях отправиха кметът Акиф Акиф, ресорният зам.-кмет Ерол Мехмед и Ангел Филипов, инспектор от „Детска педагогическа стая“.

„Поставили сме си за цел да превърнем плувното лято в ежегодно събитие, защото смятаме, че именно спортът допринася за правилното израстване на децата. Амбицирани сме да обхванем колкото се може повече млади хора в заниманията с масов спорт. С изграждането на нови футболни игрища и реконструирането на стадион „Родопи“ и зала „Родопи“ се надяваме интересът на подрастващото поколение към масовия спорт да нарасне значително“, отбеляза градоначалникът Акиф Акиф. Той изказа специални благодарности към родителите за гласуваното доверие децата им да се учат да плуват по общинската програма на местната администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини