Турски гастербайтери: В България не ни искат "пари за чорба"

Няма никакви инциденти при преминаването на турски гастербайтери през България, казаха първите пристигнали в страната ни пред БНР. „Нямахме никакви инциденти, докато преминавахме през България. За пръв път пътуваме по този маршрут и сме доволни. Преминаването през граничните пунктове също беше спокойно, нямаше опашки. Пристигнахме спокойно на "Капъкуле" и оттук ще продължим за родния ни край Гиресун“, сподели едно от семействата от Германия.
За разлика от други години, когато са се образували километрични опашки на гранично-пропусквателните пунктове тази година е спокойно, казват и граничните ни служби. Не са получени и от оплаквания от преминаващи турски граждани за искане на подкупи, наричани от турците „пари за чорба“.

„Очакванията ни са, че през следващите дни ще има увеличение в пътникопотока и колите на граничните пунктове. Но сме заделили значителен персонал, 907 души ще обслужват "Капъкуле" в продължение на активния пътнически сезон. Нашите граждани няма да имат никакви трудности“, каза директорът на Областната дирекция за митници и търговия на Тракия Мюслюм Ялчън.
Според някои от гастербайтерите преминаването през Унгария е било по – проблемно отколкото това през България.

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини