Готвят проекторешение в подкрепа на Дънди без цианиди в Крумовград

Общинският съвет в Кру­мовград отложи за поне­делник точката за даване на разрешение за изготвяне на Подробен устройствен план. План за регулиране и застрояване на имоти в селата Скалак и Овчари, е необходи­м за изпълнение на инвестиционно намерение на"Дънди Прешъс Металс - Крумовград" ЕАД.

Причината за отлагане на точката е разминаване в решение на Общинския съвет от 7 март 2014 г. Тогава съветниците са гласували, че не приемат направеното предложение от председателя на Общинския съвет Метин Байрамали и не дават разрешение за изготвянето на ПУП-ПРЗ. Във втората част на решението според председателя е допусната явна фактическа грешка, като в реше­нието е записано, че одобрява заданието за проектиране на проект за ПУП-ПРЗ. Съдът е върнал за раз­глеждане първата част от решението, втората част е приел, както е в решението на Общинския съвет.

До понеделник тряб­ва с помощта на юрис­ти и специалисти да бъде изготвено ново решение, в което да се поправи явната фак­тическа грешка. Про­екторешението за вчерашната сесия е било, че Общинският съвет дава разреше­ние за изготвяне на ПУП-ПРЗ за изпълнени­ето на инвестицион­ното намерение на "Дънди Прешъс Металс - Крумовград" ЕАД. Отложената точка ще се разгледа на из­вънредна сесия на Общинския съвет в поне­делник от 10 часа. През март 15 съ­ветници от ДПС са гласували против искането на "Дънди Прешъс Металс - Кру­мовград" ЕАД за из­готвяне на     ПУП. Фир­мата е обжалвала ре­шението на Общинс­кия съвет пред Адми­нистративния съд. Съдът е приел реше­нието на Общинския съвет, че е немоти­вирано и следва да го отмени и разгледа наново. Това трябва­ше да стане на вчера. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини