"Родопи" праща две свои състезателки на Европейско първенство

СКТМ "Родопи" изпраща две свои състезателки на Европейското първенство по тенис на маса за кадети и юноши в Италия. Миналогодишната шампионка от Балканиадата в Сърбия и многократен първенец от национални състезания Михаела Димова ще търси достойно представяне при девойките до 18 години. Досега тя е участвала три пъти на европейски първенства в различни възрастови групи. Най-значимият й успех е от Европейското първенство в чешкия град Устрава, където завършва на 12-о място при участието на близо 40 отбора.

Есин Саид ще дебютира с екипа на националния ни отбор при кадетките до 15 години. Тя получава повиквателна след силната й игра и завоювания бронзов медал на Балканското първенство в Бурса.

Както е известно, селекционер на националния ни тим е Надежда Стоянова, която води заниманията на СКТМ „Родопи“. Под нейно ръководство съставът на България утре заминава на тренировъчен лагер в Чепеларе.

Сред повиканите в националния отбор е още един представител на момчилградската школа Дениз Бекир, който в момента се състезава за Пловдив. Младият майстор на тениса ще бъде първа ракета на България срещу Гърция, Грузия и Норвегия. При кадетките националите ни са в една група с Румъния, Турция и Чехия.

От ръководството на СКТМ „Родопи“ пожелават успех на целия отбор на Европейското първенство, което ще се проведе в италианския град Рива Дел Гарда то 11 юли до 21 юли.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини