Капон: Борисов не успя да направи преврат

Еднолично управление на ГЕРБ и Бойко Борисов не трябва да се допуска от гражданите, отговорност за това носи автентичната десница.

Единственото постоянно нещо в него е непостоянството му. Това каза лидерът на ЕНП Мария Капон по повод проблемите с кворума в НС и ангажимента на депутатите му към договореностите при президента. Бойкотирайки народното представителство лидерът на ГЕРБ иска да предизвика хаос и да превърне парламента в безполезен орган . Такава практика в последните народни събрания виждаме в поведението на Атака. Това е саботаж срещу страната в труден момент. И липса на отговорност за изисквания към парламентарния контрол, защото влизането в пленарна зала на една делова, ангажирана опозиция трябваше да постави най-важните точки в дневния му ред, подчерта Капон.

Законите, които трябваше да се приемат засягат стотици хиляди българи, а сега те стават заложници, наказани са от борисовите прищевки и предизборни сметки. За кого работят тези хора, честно казано, вече не знам- за себе си ли, за тези, които са подмамили да гласуват за тях или просто искат да изкарат две седмици почивка преди предизборната кампания, каза още лидерът на ЕНП.

Според мен, очевидно има договорка между управляващите и Борисов при този цирк- да няма истинска, адекватна опозиция и парламентарен контрол в последните дни на това правителство.

"Свидетели сме в последните месеци и седмици на различни политически конфигурации, които се създават в задкулисното управление на политическия процес. Нещо, с което, може би, българите свикнаха, но смятам, че това е истинската разруха на страната. ГЕРБ иска на всяка цена три месеца, три дни, дори три часа по-рано да дойде на власт. От българските граждани зависи дали ще им дадат тази власт. Но смятам,че превратът, който се опитаха да направят, в комбинация с лични интереси, беше осуетен през последната седмица. Радвам се, че се намериха достатъчно смели и отговорни хора в страната, които не позволиха това да се случи", подчерта Капон.

Не знам дали Борисов има по-близки или по-далечни цели с това си поведение, неговата цел винаги е една- той да е единствен, който да взема решенията и да управлява. Така че да не се съобразява с никого, и най-вече- с гражданите. Такъв модел на властване вече видяхме по време на неговия мандат на премиер. Министрите му тогава бяха обикновени бушони, а за народните му представители познаваме единствено през скандалите извън малката ограждаща го групичка. Истински съм се забавлявала, когато стане дума за експертите му- добре е да публикува списъка им, особено- в банковото дело. Имам огромни съмнения за тяхната компетентност и кои, всъщност, бяха те?", попита тя.

В този момент ни е необходима експертиза, образовани, смели политици, които да проведат в страната, в тежката ситуация, в която се намира, ясна програма. Нашата цел е да живеем в демократична, модерна България на заможни хора, да започнем да си говорим по важните теми на деня. А те са: липсата на системи на здравеопазването, социалната система, на пенсионната и най-вече- някой трябва да заговори по темата как да бъде съхранен капиталът. Защото той е този, който прави БВП, създава работни места, осигурява благоденствието и качеството на живот на българите", заяви Мария капон.

Пак ще повторя- отговорността е на автентичната десница, тя ще начертае третия път на страната. БСП и ГЕРБ не са алтернативата и аз съм убедена,че в България има много хора, които искат именно да тръгнем по този, третия път, каза в заключение Мария Капон.

Източник: http://news.bgnes.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини