Двама кърджалийци на прием в американското посолство, канят ги за Деня на независимостта

Н.Пр.Марси Рийс с Валентина Иванова и Георги Кулов

Посланикът на Съединените американски щати в София Н.Пр. г-жа Марси Рийс покани на прием в американското посолство за Деня на независимостта двама кърджалийци. Американската дипломатка е посланик в нашата страна от 1 октомври 2012 г. Тя замени на поста Джеймс Уорлик. Г-жа Марси Рийс е старши дипломат от кариерата с 31 г. стаж.

На коктейла в американското посолство , който ще се състои на 2 юли, два дни преди националния празник на Съединените американски щати от Кърджали ще присъстват председателят на Дружеството „Приятели на САЩ” Валентина Иванова и журналистът от Кърджали бг вести Георги Кулов. Валентина Иванова е канена неизменно при честванията на Деня на независимостта от създаването на дружеството в началото на деветдесетте години.Георги Кулов е сред журналистите,канени от Кърджали.Сред тях са главният редактор на „Нов живот” Иван Бунков и кореспондентката на агенция БГНЕС Вилдан Байрамова. От политиците в американската легация е гостувал кмета Хасан Азис.

Миналата година Н.Пр.Марси Рийс обеща пред Валентина Иванова и Георги Кулов, че ще посети Кърджали. Тя го направи неофициално,като гостува на Езиковата гимназия в града.

Кулминация на приема в щатската легация е издигането на американското знаме под звуците на националния химн.

Кърджали бг вести

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини