Със свои рисунки Паисиевци докоснаха връстниците си в Босна

Преподавателката от СОУ „ Отец Паисий“ Марияна Бозакова участва в кампанията и се класира на І-во място в бягането на 10 км в група W 45, като дари допълнително такса за участие в подкрепа на благородната каузата за възстановяването на домове и училища в Босна и Херцеговина.
Лекоатлетката отнесе рисунки на ученици от СОУ”Отец Паисий”, които ще бъдат поставени по стените на възстановяващото се училището в Крепшич, близо до Бръчко, напълно разрушено от придошлите води, в знак на съпричастност и сърдечност към болката на бедстващите.
Нашата участничка сподели: „Най-силно впечатление ми направи доброволният труд на стотиците ученици, които се включиха в хуманитарната мисия. И както някои се изразиха, нашите рисунки са едно особено докосване на учениците от Кърджали до връстниците им в Босна”.
5000 бегачи от всички възрастови групи се състезаваха в най-различни дестинации. Спортното събитие се провежда за ХVІІІ – ти път, по случай Vidovdan Day - Saint Vitus Day, който е най-големият празник за страната. Надпреварата, състояла се в град Бръчко, бе изцяло с хуманитарен характер, като всички доброволно събрани приходи бяха предоставени на нуждаещите се деца от Босна и Херцеговина. Град Бръчко е разположен на десния бряг на река Сава и районът е с най-големи трагични последствия от потопа.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини