Шест училища в община Момчилград остават средищни

Местният парламент ще предложи на Министерството на образованието и науката да запази средищните училища в Момчилград за предстоящата учебна година. В настоящия списък няма никаква промяна от миналата 2013/2014 г. Средищните учебни заведения са шест – СОУ "Н. Й. Вапцаров“ и ОУ „Петър Берон“ в общинския център, както и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Звездел, ОУ „Васил Левски“ в с. Равен, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Нановица и ОУ „Н. Й. Вапцаров“ в с. Груево.

Както е известно, на средищните училища се предоставят допълнителни средства за осигуряване на целодневна организация на учебния ден и за столово хранене на пътуващи ученици от I до VIII клас.

Статутът на средищно училище дава възможност за кандидатстване по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Зам.-кметът по образованието Ерол Мехмед заяви, че запазването на статута на училищата като средищни ще окаже благоприятно въздействие за запазването на училищната мрежа в Момчилград. По думите му общината прави всичко възможно, за да осигури добри условия за обучение, въпреки демографския срив в региона.

Председателят на Общинския съвет инж. Сунай Хасан пък отправи апел към директорите на училищата да задържат интереса на младите хора в община Момчилград за предстоящата учебна година.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини