Зловредни слухове в Кърджали,опашка от клиенти пред Първа инвестиционна банка

Опашка се изви днес пред клона на Първа инвестиционна банка в Кърджали след плъзнали слухове за евентуална неплатежоспособност.По обяд двадесетина граждани се бяха подредили пред офиса с желание да изтегглят влоговете си.Повечето бяха скептични,че ще могат да си получат парите.Слухове има и за още две банки с клонове в Кърджали:Сибанк и Райфайзенбанк.

Става дума за зловредни слухове,които целят да разклатят банковата система.Работим непрестанно с клиенти.Банкоматите са заредени, но функционирането им е спряно заради психозата. Това заяви за Кърджали бг вести управителят на клона на Първа инвестиционна банка Петър Георгиев. Той призова гражданите да се успокоят и да се вслушат в думите на премиера,че опасност за фалит на банката няма.С такова становище е излязло и ръководството на трезьора.

Колеги на Георгиев от други банкови клонове споделиха,че това е безпрецедентна атака срещу банковата ни система.

Първа инвестиционна банка е изплатила днес на клиентите си в страната над 800 млн.лева ,съобщиха от ръководството.Те посочиха,че срещу трезора се води атака от криминални елементи.Днес банката ще работи с клиенти до 15 часа.Ще отвори отново в понеделник.

Няма банка коята да издържи на подобна атака, се казва още в прессъобщение на Първа инвестиционна банка.

Вътрешният министър Цветлин Йовчев заяви,че МВР разследва зловредните действия срещу трезора.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини