Момчилград с Общински план за развитие до 2020 година

Общинските съветници в Момчилград приеха единодушно Общинския план за развитие за периода 2014-2020 година. Приетият документ е от особено значение за устойчиво интегрирано развитие на местно ниво, тъй като ще бъде основата за привличане на европейски фондове в община Момчилград през следващия програмен период.

От доклада на общинска администрация, внесен в местния парламент става ясно, че през следващия програмен период община Момчилград ще продължи да се развива като жизнеспособна териториална общност, с ясни перспективи за развитие.

Създаването на условия за устойчив и приобщаващ растеж на местната икономика чрез съхранение на човешкия капитал, подобряване условията за развитие на бизнеса, развитие на печеливш туризъм като икономически диверсификатор, се очертават основните приоритети пред местната власт.

Председателят на местния парламент инж. Сунай Хасан отбеляза, че Общинският план за развитие остава открит за включване на нови идейни проекти освен вече предвидените за финансиране по европейските фондове.

Визията за развитие на община Момчилград бе приета след спечелен проект на местната власт за „Подобряване на процеса на разработване и прилагане на политики чрез въвеждане на механизми за мониторинг, контрол и оценка в община Момчилград”, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет”.

Преди одобряването на доклада от общинския съвет бяха проведени дискусионен форум и кръгла маса пред местната общност относно силните и слабите страни, проблемите и възможностите за развитие на общината за следващия програмен период.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини