25 души получиха сертификати по предприемачество в Ардино

В заседателната зала на община Ардино се проведе финалното обучение„Виртуални цифрови ценности, стоки и пари” в рамките на проект „Предприемачество без граници“. Обучението се реализира посредством видео-конферентна връзка с офиса на ИКТ Клъстер в София. Събитието бе открито от кмета Ресми Мурад.
В първия ден на обучението взеха участие като лектори Николай Ангов, съосновател на Business Booster Sofia, успешен предприемач и лектор на афилирания към Харвард Център за икономически стратегии и конкурентоспособност (CESC) и Стоян Ангелов, успешен предприемач и член на организацията Start It Smart.
Чрез видео – конферентна връзка между офиса на ИКТ Клъстер и Ардино в лекциите се включиха Петър Статев, Ейлин Молони и Майкъл О‘Конър. Обучението беше придружено с активна дискусия и индивидуални и групови практически упражнения и задачи. Във вторият ден на форума присъстваха експертите от КоркБИЦ, ИКТ Клъстер и община Ардино. Лекторите и обучаемите проведоха активна дискусия и практически задачи, беше направен преглед на наученото през четирите обучения, бяха представени успешни примери и добри практики.
Проведе се и конференция и кръгла маса по предприемачество. В събитието участваха експертите по проекта от ИКТ Клъстер, Община Ардино, КоркБИЦ, Некст Консулт ООД, неправителствени организации и предприемачи от областта, библиотеки и училища от Ардино, ученици, представители на МИГ – Ардино, общинската и областна администрация, както и 25-те участници в обученията по предприемачество. Представени бяха резултатите от проект „Предприемачество без граници“. Участниците обсъдиха възможностите за насърчаване на предприемачеството и създаването на инкубатор в община Ардино за подкрепа на стартиращи фирми.
В края на събитието зам.-кметът на община Ардино Изет Шабан връчи сертификати на успешно преминалите обученията по предприемачество 25 жители на община Ардино.
Партньорите по проект „Предприемачество без граници“ - Фондация ИКТ Клъстер, Община Ардино и КоркБИЦ се обединиха около идеята да продължат усилията и сътрудничеството за устойчиво развитие на предприемачеството в региона.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини