Вода от строеж на скандална фирма,превръща в клоака мазе на „Орлово гнездо”

Вода, която се отича от недовършен строеж на скандална кърджалийска фирма прониква в мазето на жилищния блок „Орлово гнездо”до СОУ”Отец Паисий”. Смрад,плъхове, ронеща се мазилка са само малка част от проблемите, които имат живущите в блока. Мазетата са напълно неизползваеми.Живущите се опасяват и за основите на жилищната сграда.

 Писахме миналата година до община Кърджали, като молихме за съдействие, но от там ни казаха, че нямат пари да ни помогнат,каза за Кърджали бг вести една от живущите в „Орлово гнездо”Златка Гачева.

   След сигнал на Кърджали бг вести зам.-кметът по строителството на общината Мухаррем Мухаррем лично направи оглед на блока и недовършената сграда. Според него основната причина е именно оцеждането на дъждовни води от недовършената сграда в мазетата на „Орлово гнездо”. Лошата новина е,че недостроената кооперация скоро няма да бъде завършена. Собствениците на терена се съдят с придобилата печална слава фирма „Ахрида строй”. Един от собствениците на фирмата е в затвора и скоро няма да има движение на строителството, каза Мухаррем Мухаррем. На този етап общината не може да се намеси в спора,а само завършването на градежа може да предотврати наводненията в мазетата на „Орлово гнездо”посочи зам.-кметът.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини