Нови 2 улици в Момчилград изцяло асфалтирани

Нови две улици са асфалтирани в Момчилград в изпълнение на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Както е известно, община Момчилград е с одобрен проект за рехабилитация на улици, разкопани заради Водния цикъл. Местната власт предприе този ход, тъй като за общините, изпълняващи проекти за Воден цикъл, от оперативна програма „Околна среда“ са предвидени средства за частично възстановяване на уличната и тротоарната настилка, където е прекарана канализация.

Новоасфалтираните улици са „Сан Стефано“ и „Хаджи Димитър“, а преди тях – „Шипка“ и „26 декември“. От днес започна полагането на нова настилка на ул. „Войнишка“/срещу СОУ „Н. Й. Вапцаров“/. Изпълнителите на заданието съобщиха, че рехабилитацията на улицата ще приключи  до края на седмицата.

През месец юли предстои асфалтирането на двете главни улици „Маказа“ и „Гюмюрджинска“. Поради смяна на водопровод асфалтирането на „Гюмюрджинска“ ще се извърши на два етапа – от кръговото движение/откъм Кърджали/ до района на „Български пощи“ ЕАД, а останалата част след празничните дни по повод Международната среща на момчилградчани на 2 август.

Припомняме, че кметът Акиф Акиф заяви, че амбицията на местната власт е да посрещне гостите си на традиционната международна среща през август с изцяло асфалтирани улици.

От общинската администрация препоръчват на хората да не паркират автомобили на уличните платна, там където се полага асфалт, за да не се затрудни или забави работата. Те ще бъдат уведомявани за графика на работа на строителите.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини