Мъж простреля дете с въздушна пушка, вдигало шум

78-годишен шуменец стреля по деца с въздушна пушка, защото вдигали шум. 10-годишно момче е ранено в ръката.
Инцидентът станал снощи около 22.40 часа в кв. „Боян Българанов”, съобщиха от полицията в града.

Няколко деца играели с топка на детска площадка на ул. "Стара планина", но Александър Б. се ядосал, че вдигат шум, излязъл от дома си и започнал да им се кара, пише shumen.topnovini.

След като се прибрал, децата отишли до вратата на дома му и започнали да питат защо ги обижда, а едно от тях ритнало вратата.

Децата се върнали да играят, а мъжът излязъл на прозореца, откъдето стрелял три пъти с въздушна пушка. Сачма е попаднала в дясната ръка, малко над китката, на 10-годишния Евгени. Той е откаран в шуменската болница, където е оставен за лечение.

Деца, които снощи били с Евгени, признаха днес, че наистина са вдигали силен шум и ритали топка по стената на къщата. Преди да стреля, дядото няколко пъти излизал на прозореца да им се кара.

Александър Б. е задържан за 24 ч., той не е криминално проявен.

Пушката е иззета. Тя не е била регистрирана в полицията, но експертиза ще покаже дали е от типа, който подлежи на задължителна регистрация.

Миналата година възрастен мъж простреля с ловна пушка три деца между 12 и 14 години край град Стралджа, докато беряли орехи.

Преди това тинейджър простреля двама младежи с въздушна пушка заради няколко круши.

През 2010 г. момче на 13 години бe с опасност за живота, след като бе ранено в главата с въздушна пушка от младеж в Хасково. Той раказа, че чул шум между блоковете, решил, че е котка и стрелял два пъти. После обаче призна, че 13-годишният Михаил и компанията му от доста време вдигали шум.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини