Борисов: Без оставка на кабинета няма смисъл от КСНС

Не виждам смисъл от КСНС, повече от един милион пъти сме искали оставка, но те не я дават, заяви Бойко Борисов преди днешното заседание при президента.
В 9 часа, при засилени мерки за сигурност и протест, на "Дондуков 2" започна Консултативният съвет по национална сигурност.

Вчера от БСП заявиха, че няма да предлагат дата за предсрочни избори и смятат, че е по-добре на днешното заседание да не се излиза с такава, а да се насрочат консултации между партиите.

По принцип президентът не може да насрочи дата, преди да е подадена оставка на кабинета, но датата може да бъде съгласувана предварително. Засега се очертава най-вероятно това да е краят на септември, началото на октомври.

В сутрешния блок на Нова телевизия Борисов коментира, че твърдо от ГЕРБ са за избори. До този момент обаче нито една партия не му се била обадила да говорят по темата.

Вече няма значение кой ще спечели изборите, държавата е в колапс и няма шанс да се оправи, категоричен бе бившият премиер, който подчерта, че има опасност и банковата система да бъде разклатена.

Той коментира и твърдението на журналиста Иво Инджев, че Делян Пеевски го е посъветвал да подаде оставка на своето правителство през 2013 г.:

"Някакъв човек е решил да пише книга на мой гръб ("Примиер на РъБъ" - б.р.). Не искам да коментирам подобни идиотски твърдения. Само идиот може да каже такова нещо. Омръзна ми като наближат избори знайни и незнайни герои да започнат да се упражняват върху нас и да пишат сценарии”.

Борисов бе категоричен, че няма никакви отношения нито се Пеевски, нито с ДПС, нито със собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев.

По повод конфликта между депутата и банкера той каза:

„Не ме интересува в какви отношения са двамата, а каква е неустойката по "Южен поток". За разлика от другите, на нас ще ни се наложи да управляваме, и ако тя е 10%, което прави 380 млн. евро, откъде ще ги вземе бюджетът”.

На въпрос дали има сближаване на медиите на Делян Пеевски с ГЕРБ, Борисов отговори, че никога не е определял на коя медия кога и какво да пише за него.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини