Янаки Стоилов обвини ДПС в купуване на гласове

Криминално проявени и осъдени лица са осъществявали мощен контролиран вот за ДПС и партии, които претендират да са нови, обяви депутатът от БСП Янаки Стоилов.
Така той отговори на тази сутрин по bTV на въпрос защо левицата вече е „за” задължителното гласуване.

Янаки Стоилов, който е и зам.-председател на БСП, уточни, че знае за случаи от своя избирателен район (Враца), като в някои случаи хора с влезли в сила присъди са излизали от затвора, за да се изявяват като изборни брокери.

Социалистът посочи, че тече процес на прегрупиране във влиятелните структури, които държат корпоративната и икономическата власт в България през последните 15 г. По думите му настоящото управление се е опитало да направи политиката по-зависима от избирателите си и националния интерес, но не е успяло в достатъчна степен.

Той даде пример с проекта „Южен поток”, който, по думите му, е стратегически и левицата го защитава, но не заради капиталовата му структура и не може големи задачи като него да бъдат обвързани с лобистки влияния.
Столов напомни и че фирмите, спрягани за участие в строежа на газопровода на наша територия, не са свързвани с БСП.

„Много важно е дали ще останем в изолация не от другите партии, а от нашите избиратели, те са основателно критични към нас”, коментира той.

В същото време Стоилов коментира, че партньорството с ДПС не е било грешка, тъй като формирането на правителството в сегашния му вид е било обусловено от резултатите от парламентарните избори и от желанието да не се повтори управлението на ГЕРБ.

„Не поставяме плътна граница с ДПС”, подчерта зам.-председателят на БСП, като допълни, че политическите партньорства вече трябва да са при ясни за обществеността условия.

Изненадващото предложение на Сергей Станишев за избори още през юли Стоилов коментира така:

"Може би първоначално е следвал принципа на Лао Дзъ да чака и да не прави нищо, докато след това е наблегнал на Буда („Изненадай противника и действай светкавично”)."

По думите му обаче тези максими не са решение на всички ситуации.

Все пак той подчерта, че Станишев вече е натрупал много опит и може да е полезен на партията както у нас, така и в Европа.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини