Николай Колев & Коце Митев: Готвим се за олимпийската квалификация в Кърджали

В плажния волейбол млади има, но им трябва целогодишна подготовка, предупреждават двамата шампиони

Николай Колев и Константин Митев налагат истинска доминация през този сезон в Националната верига по плажен волейбол на България, след като спечелиха първите два турнира в Плевен и Казанлък. Двамата се съгласиха да говорят специално за BGvolleyball.com, в което не подминаха и проблемите, с които са принудени да се справят.

- Честита втора титла за сезона! По категоричен начин затвърдихте лидерската си позиция в България. В оптимална форма ли се чувствате?
Николай: Благодарим! Да, на финала бяхме категорични и ни беше най-лесния мач, защото бяхме максимално концентрирани. За нас е важно да сме във форма за предстоящата олимпийска квалификация, която ще се проведе на 21 и на 22 юни в Кърджали.
Константин: С партньорът ми Николай Колев винаги се чувствам в топ форма.

- Каква е оценката ви за Казанлък Мастърс 2014 с оглед неприятното метеорологично време?
Н.: Турнирът беше на добро ниво с оглед на лошото време, с удоволствие бихме дошли отново на турнир в Казанлък.
К.: Надявам се и мен да ме вземете догодина с вас, г-н Колев.

- Организаторите се погрижиха за доброто настроение на присъстващите и след приключването на спортната програма. Хареса ли ви идеята с музика на живо в близост до игралния корт?
Н.: Ние сме състезатели и за нас е важен основно турнира, забавите са след като всичко приключи.
К.: Идеята ни харесва на всички, но не присъствахме заради времето.

- Бихте ли се съгласили, ако БФВ се обърнат към вас за съдействие относно подготовката на подрастващите национали?
Н.: Бих помогнал с каквото мога.
К.: По скоро аз бих се обърнал към федерацията. Нека наемат някой, който да се занимава само с плажен волейбол. И този някой да разбира същността конкретно на този спорт, не на волейбола като цяло, за да е от полза и да помага за развитието му. Прекалено малко хора разбират от плажен волейбол в България. Един от тях се казва Николай Колев.

- Коя плажна двойка от младите има най-голям потенциал според вас?
Н.: Има млади състезатели с потенциал и при мъжете и при жените, но докато не започнат да се занимават целогодишно само с плажен волейбол няма как да израстнат.
К.: Всички имат потенциал, но без треньори, истински треньори и спонсори трудно ще напредват.

- Ще участвате ли във всички турнири от националния шампионат?
Н.: При толкова малко турнири задължително.
К.: Искаме да се представим по възможно най-добрият начин на турнирите, за да помогнем чрез рекламата на нашите спонсори така, както те помагат на нас.

- Какви други международни състезания предстоят в календара ви за лятото? (Николай Колев и Константин Митев участваха на турнир от веригата Сателит на ЦЕВ в Анталия, Турция, б.р.)
Н.: Засега турнирите, за които сме сигурни са: Цев Мастърс в Нови Сад, и трите кръга на Балканиадата – Тимишоара (Румъния), Белград (Сърбия) и в Кърджали. Най-вероятно ще се запишем за два гранд шлема в Австрия и Холандия, но не се знаем дали ще ни стигнат точките, за да можем да вземем участие.

- Кои са тези, които ви подкрепят?
Н.: Климатици VIMAX, Община Кърджали, Спортен магазин SLS-MIZUNO, Плевматика Серта, Холдинг МЕАЦА, Верига магазини АЛДИ, Night Club 69 гр. Кърджали, Магазини и ресторант Парадайс, AUTO BOX, Магазини Перфект, Мебели МЕШЕ, Глобал нет.

- Какво ще пожелаете на читателите на BGvolleyball.com за финал?
Н.: Пожелаваме на всички читатели на БГволей да са живи, здрави, да имат неизчерпаема енергия. Вярвайте в себе си и отделяйте повече време за спорт.
К.: Радвайте се на живота и се обичайте повече!

 

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини