Предлагат на министерството 20 училища за средищни

Общинският съвет в Кърджали ще предложи на Министерството на образованието при актуализирането на Списъка на средищните училища за 2014/2015 г. в него да бъдат включени 20 училища от община Кърджали. Това са основните училища в селата Стремци, Широко поле, Перперек, Мост, Чифлик, Костино, Енчец, Бойно, Миладиново, Рани лист, Глухар и в Конево, а в Кърджали - СОУ "Петко Р. Славейков", СОУ "Отец Паисий", СОУ "Йордан Йовков", СОУ "Св. Климент Охридски", СОУ "Владимир Димитров - Майстора", ОУ "Св. св. Кирил и Методий" , ОУ "Васил Левски" и ОУ "Пейо Крачолов Яворов".
На средищните училища се предоставят допълнително средства от централния бюджет за осигуряване на обучението на пътуващите ученици, за транспортни разходи, за целодневна организация на учебния ден и за столово хранене на пътуващите ученици.
Училищата със статут на средищно училище имат право да кандидатстват по проект "Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес", съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси"

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини