Вземете си съпруг с по-малка заплата, за да е щастлив бракът ви!

Може да ви се струва странно, но мъжете, които печелят по-малко от съпругите си, имат по-добър сексуален живот и по-щастлив брак, показа британско изследване, цитирано от в. "Дейли Мейл".

Цели 56% от мъжете с по-ниски заплати, отколкото на съпругите им, са се похвалили със страстен или много добър секс, при 44% от по-добре печелещите. Според специалисти тези резултати трябва да накарат господата да се присъединят към защитниците на равното заплащане за двата пола, защото така ще се подобри личният им живот.

"Всички знаят, че стресът е лош за сексуалния живот. Ако и двамата партньори печелят приблизително еднакво, логично е стресът да бъде по-малък. Съвсем нормално е и сексът да е по-добър", каза авторката Джийн Хана Едълстийн.

"Еднаквата способност за печелене на пари също означава, че връзката е равностойна. Не бих препоръчала на мъжете да напуснат работа, за да подобрят половия си живот, но това е още една причина те да подкрепят жените в борбата им за равно заплащане", добавя тя.

Изследването е обхванало 1010 семейни хора на възраст над 25 години. 90% от мъжете, чиито съпруги печелят повече, са казали, че бракът им е щастлив, при 75% от получаващите по-високи заплати.

Ако жените печелят повече, те се грижат и за финансите на домакинството, установи анкетата. 76% от тези жени плащат сметките. Във Великобритания жените печелят средно 15% по-малко от мъжете.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини