Топло и повече слънце в края на седмицата

След днешния предимно облачен ден, от четвъртък-петък ще настъпи относително подобрение на времето.
Днес ще бъде облачно. Ще превалява дъжд, като по-съществени валежи ще има над югоизточните райони и в районите на Родопите и Странджа. Дневните температури ще са от 17-18 градуса на юг до около 22 градуса по поречието на река Дунав.
След обяд и привечер над северозападните и югозападни райони облачността ще се разкъсва.

Утре преди обед над Западна България ще има и слънчеви интервали, а около и след обяд ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд. Над Източна България ще остане облачно и през целия ден с прекъсване ще превалава дъжд.
По Черноморието отново ще паднат съществени валежи. Дневните температури ще са от 17-19 градуса на изток до 24 градуса в Северозападна България.

В петък ще бъде слънчево или с незначителна облачност преди обяд. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но краткотрайни превалявания ще има само на места, по-съществени - в района на Странджа. Дневните температури ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В събота и неделя ще бъде топло, като преди и около обяд ще бъде слънчево, а в следобедните часове ще се развива купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Дневните температури ще са от 25 до 30 градуса, по поречието на река Дунав до около 31 градуса.

Без съществена промяна ще остане времето и в началото на следващата седмица.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини