Иван Герганов получи специална награда на Националния конкурс „Млади таланти”

Единадесетокласникът от СОУ „Петко Рачов Славейков” Иван Герганов получи специалната награда на Българската асоциация на софтуерните компании – това стана на 16-я Национален конкурс “Млади таланти”, който се състо в София. Състезаваха се общо 25 финалисти от България – автори на 17 научни проекта. Кърджали бе представен от СОУ „Петко Рачов Славейков”: Иван Герганов с проект „Пораждащи функции и дървета в равнината”, екипът Хубен Иванов и Николай Атанасов с проект „Симедиани в триъгълника” и Иван Иванов с проект „Триъгълници на Наполеон и точка на Торичели”. Всички те получиха сиртификати за отлично представяне. Направи впечатление високото ниво на представяне на Образцова математическа гимназия - Пловдив и СОУ „Петко Рачов Славейков” Кърджали, посочи председателят на журито професор Сава Гроздев.

Научен ръководител на четиримата при разработката на проектите им е техният учител по математика Вълчо Милчев.

Националния конкурс „Млади таланти” е състезание за ученици и студенти от 15 до 20 годишна възраст, като класирането е общо за всички възрасти и за всички научни направления. Учениците и студентите представят свои научноизследователски или иновационни проекти в следните научни области: естествени науки; комуникационни и информационни технологии; социални науки.

Постижението на нашите ученици е част от още една успешна година за школата по математика в СОУ „Петко Рачов Славейков”. Четиримата математици качествено представиха Кърджали и своето училище и на международната конференция EUROMATH 2014, и на Националния конкурс за ученически проекти по математика и информатика по време на 43-та конференция на Съюза на математиците в България. Те убедително завоюваха правото да участват през август на триседмичната Национална лятна изследователска школа по математика.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини