Откриха плувното лято в Кърджали, децата на сухо заради студа

Деца в очакване да се отвори басейна

С двадесетминутно закъснение днес откриха плувното лято в Кърджали на басейн "Арпезос". Деца,родители и треньори чакаха 20 минути главния експерт от Министерството на младежта и спорта Силвия Тенчева да дойде и да каже няколко думи на малчуганите, желаещи да се научат да плуват. Много от тях бяха дошли половин час преди времето обявено за начало на церемонията. Въпреки лошото време си носиха бански. Температурата на водата в басейна бе 20 градуса, но въпреки това табела забраняваше плуването. Бяха много разочаровани когато треньорите обявиха, че няма да ги пуснат във водата.

Освен плувното лято днес стартира и програмата „Научи се да плуваш“-2014. Общо 250 деца до четвърти клас в продължение на три месеца ще бъдат обучавани да плуват. Те са от училищата „П.Р.Славейков“, “Отец Паисий“, „Йордан Йовков“ и „Владимир Димитров-Майстора“.Обучението ще става от двата клуба по ватерпол-“Арда Уникум „и „Арда 2008“.

За Кърджали бг вести четвъртокласничката Незие с гордост заяви, че може да плува, но иска да се усъвършенства. Тя каза с категоричност,че ще плува в големия басейн ,а не в детския.

При откриването шефът на дирекция в общината Ширин Сюлейман посочи, че децата на Кърджали за пета поредна година имат възможност безплатно да се учат да плуват. Тя пожела слънчево лятно на малчуганите.

Силвия Тенчева пък изрази увереност , че децата ще се научат да плуват добре и могат да станат национални състезатели.

Тази година няма увеличение на билетите за басейна. За деца те са два лева на ден, а за възрастни-4 лева. Картата за целия сезон за възрастни е 150 лева, а за деца-70 лева.

Георги Кулов

Забраната
Откриването
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини