Дават кучето Калеси на американец

Калеси – тежко болното куче от Кърджали, което се възстановява в Рудозем, най-вероятно ще бъде осиновено от американец. Това е желанието на един от дарителите на средства за лечението на кучето. Той живее в САЩ и иска на всяка цена да прибере Калеси в дома си.
Всъщност, хиляди са желаещите по цял свят да й дадат подслон, храна и любов. В момента адвокат изяснява как може да стане трансферът на четириногото от Родопите до Щатите, а мераклията е готов да хване първия самолет за България, стига да знае със сигурност, че Калеси ще бъде дадена на него.

Стотици европейци превеждат средства за лечението на кучето, което бе спасено от британци след публикация на 24rodopi.com, на което се вижда умиращо куче, а зад него дебне птица мършояд. Тя бе споделена в 33 държави на 4 континента чрез социалната мрежа Фейсбук.

„На една тясна, стара кърджалийска улица с разбити тротоари и рушащи се къщи, които някога са били пълни с детска глъч и радост, забелязах куче, което ме потресе с вида си. Невярващо слабо, с опадала козина, цялото в струпеи, рани и кърлежи, с окървавено ухо, част от което липсваше…Куцукайки то тръгна към мен, а аз никога не ще забравя безнадеждния му поглед. Сякаш ме молеше да го избавя от мъките, на които бе подложено", сподели тогава репортер на къджалийския сайт. Разбира се, беше направил снимки на нещастното и измъчено животинче.

Първият призив към институциите бе да бъде спасено, а ако е невъзможно възстановяването му – да бъде приспано. Публикуваните снимки на кучето бяха споделени в социалните мрежи стотици пъти, и за негова радост се намериха британци, които пропътуваха стотици километри, за да го прегърнат и да се погрижат за него. Днес Калеси е повече от щастлива. Получава всеки ден храна, вода, баня, обич, лекарски грижи и много колети с играчки. Хиляди по света следят възстановяването й, хиляди споделят, че са влюбени в нея и искат тя да е част от живота им

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини