МОН сгрешили отговорите на матурата по английски

Родители и специалисти в сферата на образованието биха тревога, че публикуваните вчера отговори, въз основа на които ще бъдат проверявани и оценявани работите на учениците, явили се на матура по английски език, са изпълнени с грешки.

Според притеснени родители грешки има в 6 въпроса. В интернет незабавно възникна петиция за корекция на неточностите, подписана от над 1700 души само за няколко часа.

„Може би това са дребни грешки, може би изглеждат незначителни, но от това зависи нашата оценка, нашата диплома и бих добавил - нашето бъдеще”, се казва в текста на електронната подписка.

Притеснени ученици и родители призоваха образователното министерство или да поправи отговорите, или да не включва проблемните въпроси във формирането на оценката.

Сигналът идва само час, след като образователният министър Анелия Клисарова изрази твърдото си убеждение в професионализма на експертите от МОН.

Въпросната петиция и повече информация за сгрешените отговори могат да бъдат открити на адрес http://www.peticiq.com/matura2014

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини