С химна на Родопите изпратиха абитуриентите от Езиковата гимназия

Ботевци

С химна на Родопите „Бела съм бела юначе“ в изпълнение на Жана и Дария бяха изпратени абитуриентите от випуск 2014 на Езиковата гимнацзия. Те от своя страна пък подариха на любимото школо ново училищно знаме. То бе осветено от енорийския свещеник отец Петър.

Общо 172 зрелостници завършват тази година гимназията. От тяхно име Мариала Колева подчерта, че са имали безброй поводи за радост и тъга в училището. Ние го чувствахме като наш дом и живяхме като в голямо семейство.Ние пораснахме в това семейство, подчерта абитуриентката.

Отец Петър посочи, че учението е дълго занятие в живота.П ожела випускниците на Езиковата да го продължат във висшите учебни заведения.

В словото си областния управител Бисер Николов, който бе гост на тържеството отбеляза, че братята Кирил и Методий са сред създателите на култури и цивилизации. Затова честваме 24 май не само като празник на духовност, но и на семейството, защото той носи много топлина в домовете,посочи губернаторът.

Приветствие от името на кмета Хасан Азис поднесе Ширин Сюлейман.

Директорката на Езиковата гимназия Йорданка Чавдарова подчерта, че преклонението пред братята Кирил и Методий ни е дало сили да я има България през вековете. Тя заяви още ,че българските учители са благословени, защото учат най-младото поколение на нацията.

В края на церемонията бяха наградени отличили се през годината зрелостници.

Георги Кулов

Освещаването
Приветствието
Песента
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини