Млад талант от Кърджали сред победителите в литературен конкурс

Ученичката от ІV,,а” клас на ОУ ,, Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали Ниляй Нургин Шериф за трета поредна година получи награда от ежегодния литературен конкурс, организиран в рамките на ХVІ Национален фестивал на детската книга Сливен 2014 година.С разказа си ,,Спасяването на Океаника” Ниляй се класира на ІІІ място в първа възрастова група в раздел ,,Проза”. Творбата й е поместена в сборник заедно с другите наградени произведения. В литературния конкурс се включиха над 1000 деца и юноши на възраст от 7 до 16 години от страната и от българските общности в чужбина със специално написани за конкурса приказка, разказ или стихотворение. В трите възрастови групи са наградени 39 млади творци.
Официалното връчване на специалните грамоти и предметни награди се проведе на 9 май 2014 година в драматичния театър гр. Сливен. Почетната грамота на нашето талантливо момиче бе връчена от кмета на гр. Сливен Кольо Милев.
Учениците от ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” гр. Кърджали всяка година се включват в празниците на детската книга и винаги ни радват с награди.
Тази година в литературния конкурс се представиха със свои творби и Мария Тонева и Теодора Митева от ІV,,а” клас, а в конкурса за изработване на кукли на любими герои се представиха Мерт и Сенай от ІІ,,а” клас. Всички те получиха грамоти за доброто си представяне.
Мотивирането на децата да участват в подобни конкурси е част от инициативите, включени в кампанията за насърчаване на четенето при малките ученици. Това е основна задача, към която са насочени усилията на учителите в начален етап на ОУ ,,Св. Св. Кирил и Методий” – да възпитат любов към книгата, да откриват и развиват творческите заложби на талантливите ученици.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини