Откриха нова яслена група в ОДЗ "Вяра, Надежда и Любов"

Голямото семейство на ОДЗ „Вяра , надежда, любов” в Кърджали се увеличава. Днес официално бяха открити ремонтираните и приспособени съществуващи свободни помещения в детското заведениe, които ще приютят децата от новата яслена група. Капацитетът й е 20 места, а с разкриването на втората група, яслените групи за община Кърджали вече стават 12.
Гостите на празника в ОДЗ „Вяра, надежда, любов” бяха посрещнати с пита още на двора, а след това по-големите възпитаници на градината изпълниха танц, с който поздравиха всички присъстващи. Сред тях кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и общински специалисти от отдел „Образование, култура и спорт”.
Хубаво е, че Община Кърджали отчита проблема с недостига на свободни места за най-малките граждани на Кърджали и полага усилия за разширяването на сградния фонд, сподели директорката на детското заведения Бахрие Раиф. Тя благодари на всички за положените усилия, за да могат възпитаниците на детското заведения да бъдат обгрижвани не само от внимателен и квалифициран персонал, но и в прекрасни условия.
С добри думи към колектива на детската градина, към родителите и възпитаници, се обърна и кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис. Той подчерта, че всеки изпълнен проект в една детска градина носи удовлетворение, а грижата към децата е изпълнен дълг към тях. В този община Кърджали е инвестирала 60 хил. лева.
„Надявам се нашите най-малки възпитаници да посещават всеки ден с голямо желание, радост, щастие и усмивки детската градина. Пожелавам „На добър час на всички”, завърши приветствието си кметът.
След поздравите последва и прерязването на лентата, а то бе направено от кмета на общината и директорката на градината. За откриването на обновените помещения децата от градината бяха подготвили и специална програма с много песни и танци.
В нея участваха и най-малките възпитаници, децата от първа ясленна група. Макар и съвсем мънички, те вече знаеха най-популярните детски песни, които изпълниха с много вълнение пред гостите на тържеството.
В ОДЗ „Вяра , надежда, любов” се полагат грижи за 240 деца. Градината разполага с два корпуса. Новият ремонт даде възможност съществуващи помещения да бъдат обновени и разширени, за да има повече места за отглеждане на най-малките. Помещенията където е ситуирана новата, втора ясленна група, са светли и уютни, а малчуганите днес показаха, че ще се чувстват прекрасно в своята детска градина, която през тази година чества 60 години.
В чест на юбилея в края на днешното тържество бе засадено и дръвче в двора на учебното заведение от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис и директорката Бахрие Раиф. Градоначалникът пожела на малчуганите като пораснат и водят своите деца тук, това дръвче да им напомня, че това е тяхната градина. След пожеланието участниците в празника деца и възрастни си направиха снимка за спомен.
На празник като на празник - с много песни, танци и усмивки и разбира се подаръци. Кметът подари за нуждите на малчуганите играчки и ДВД-устройство, а фирмата изпълнител на ремонтните дейности „Стилмед-SA” ЕОД ги зарадва с голям плазмен телевизор.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини