Безпощадна плакатна война се разгоря в Кърджали, ГЕРБ се жалва в РИК от БСП

Безпощадна плакатна война се разгоря в Кърджалийско. Веднага след като плакатите на политическите партии се появиха из региона започна тяхното късане и омаскаряване. Днес първи в Районната избирателна комисия жалба подаде политическа партия ГЕРБ. Тя е срещу БСП. Герберите винят социалистите,че при блок 3 в кв.Възрожденци лепят върху техните плакати стикери с надпис, призоваващ да се гласува не за тяхната бюлетина с номер 18, а за тази на БСП с номер 15. БСП нямат сигурност в тяхната листа, затова използват образите на нашите кандидати, смята Караянчева.Жалбата на ГЕРБ ще се гледа днес в Районната избирателна комисия сред 17 часа.

За Кърджали бг вести областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева подчерта, че по време на предизборните консултации при кмета Хасан Азис общинският председател на партията Илия Илиев е предложил градът и местата за лепене на агитационни материали да бъдат разпределени между партиите така, че за всяка да има определени зони ,за да се избегне плакатната война. Предложението обаче не срещнало разбиране. Сега се сблъскваме и с посегателства от ДПС.Много наши плакати се късат от хора на Движението, каза още Цвета Караянчева. Тя заяви, че хора на Доган лепели агитнационни материали и на Николай Бареков и „България без цензура“ в града срещу 50 лева. Държавните „Български пощи“ пък пускали дипляни на бившия журналист в пощенските кутии след сключен договор с него.

БСП от своя страна ще сезира Районната избирателна комисия за нарушения на ГЕРБ. В село Припек,Джебелско, кметът който е от партията на Бойко Борисов къса нашите плакати пред очите на председателя на местната ни организация Боян Шиков и съпровождащия го полицай. Това каза областният лидер на социалистите Георги Кючуков.Той обвини герберите ,че лепят свои плакати върху тези на социалистите. Що се отнася до стикерите върху техни постери, това явно е провокация,смята Кючуков.

Общинският лидер на ДПС Мухаррем Мухарем отрече хора на ДПС да лепят плакати на Бареков. Той не изключи възможността да има единици от турския етнос, купени от „България без цензура“. Между тях и ДПС обаче не трябва да се слага знак на равенство. Ние първи започнахме да лепим нашите плакати и първо ние пострадахме от плакатната война, каза още Мухаррем Мухаррем. Той смята,че е провокация късането на плакати на ГЕРБ.

Председателят на РИК Даниела Петрова е на обучение на секционните комисии и не бе открита за коментар.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини