Слънце до обед, после – отново дъжд

Днес у нас отново ще има следобедни валежи.

Преди обед облачността ще е разкъсана, в много райони до слънчево. Около и следобед над планините и в Източна България ще се развиват купесто-дъждовни облаци, от които за кратко ще превали и прегърми с временно усилване на вятъра. Привечер и вечерта облаците ще намалеят.

Температурите сега са от 6 до 11-12 градуса, а следобедните показания на термометрите ще са в интервала 18 – 23 градуса.

По Черноморието ще има много слънчеви часове, но следобед и тук са възможни краткотрайни дъждове, главно по най-северните и най-южни участъци. Максималните ще са от 20 до 24 градуса, а температурата на водата ще е от 16 градуса на север до 20 на юг, а вълнението ще е слабо.

В планините преди обед облаците ще са разкъсани, а следобед ще се увеличат и ще превали дъжд, а над 2200 и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури по върховете ще са положителни от нула на Мусала до 9 градуса на Рожен.

Новата седмица ще започне с временно стабилизиране в понеделник, когато ще е слънчево и по-топло. Купести облаци и малка вероятност за валеж ще има в планините. Във вторник температурите следобед ще са от 22 до 27 градуса и над по-голямата част от страната ще е слънчево. Следобедни дъждове се очакват над Западна България. В сряда от север ще проникне малко по-хладен въздух. Ще има повече облаци и главно в Източна България и планините ще превали и прегърми. В четвъртък и петък температурите отново ще тръгнат нагоре. Ще бъде предимно слънчево с повече облаци и краткотрайни валежи над планините от Югозападна България.

Източник: http://btvnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини