Иван Карапеев победи в „Кърджали търси таланти”,публиката гласува за него

Студентът Иван Карапеев е големият победител в конкурса „Кърджали търси таланти”, който се състоя днес в Кърджали. Изявата му  наистина взриви публиката – деца и възрастни. Над 430 души излъчиха победителя чрез гласуване и избраха още 10 млади творци, наградени с поощрителни награди. Поп, рап, автентични народни песни и модерни танци представиха 48 индивидуални и групови изпълнители на сцената в Дома на културата.

„Между десетте участници с поощрителни награди не е извършено класиране. Поздравявам ви за прекрасните изпълнения. Вие всички сте на второ място”, обясни областният управител  Бисер Николов пред препълнената зала в Дома на културата.  „Кърджали търси таланти” се състоя под егидата на областния управител и беше организиран от Николай Николов.

Поощрителни награди спечелиха Синан Садула, Десислава Назърова, Мерт Олджай, Весела Стефанова, Христо Кръстев,Мариела Тихова, Ради Митрев, ІІІ „б” клас от СОУ”Йордан Йовков”  гр. Кърджали, Мария Петлешкова и кърджалиецът с артистичнен псевдоним Тариката.

         „Целта на конкурса е да създадем интерес към сценичните изяви, да се насладим на изпълненията на младите таланти, да ги открием за широката публика, а не да търсим професионална оценка. Затова нямаше жури и помолихме публиката да избере победителите ”, заяви организаторът Николай Николов.

         Един от младите таланти е 11-годишният  Ради Митрев, който сам се е научил да свири на гайда и иска, но не може да си намери учител по гайда в Кърджали. С чудесни изпълнения 8-годишната Лейла Ариф, Стефан Лавчев и много други деца трогнаха публиката. Най-малките участници в конкурса днес бяха 5-годишната Вяра и 6-годишният Мирко от град Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини