Животновъдите в Кърджалийско готвят нови протести,присъединяват се и зеленчукопроизводители

Животновъдите в Кърджалийско готвят нови протести, оплаквайки се, че финансирането за сектора не е достатъчно. Към тяхното недоволство се присъединиха много зеленчукопроизводители от региона, които имат сходни проблеми. Според хората липсва стратегия от страна на държавата за развитието на животновъдството, съобщава Нова ТВ.

Повод на протестите са неизплатени евросредства до 11 май. „Около 60% от споразуменията не са изпълнени. От министерството трябва да спрат да ни лъжат, и като подписват нещо, да спазват сроковете. Политици ме търсиха посреднощ, за да се споразумяваме", разказва животновъдът Любослав Куюмджийски.

„Ние имаме документи за преведените пари, но аз не мога да коментирам. Аз съм фермер, не счетоводител. Но можем да покажем кое е изпълнено, и кое не е. На мен и на колегите не са преведени никакви пари", допълва той.

"Караха ни да носим рушвети в МЗХ „Голяма част от служителите в министерството са некомпетентни, а други се опитват да изкарват пари допълнително – да носим рушвети и комисионни. Но ние не искаме. През 2006 г. преведох на една консултантска агенция 19 800 лева за подпечатване на 4 листа. А проектът беше направен от мен и моята съпруга. Не съм получил никаква консултация, но тогава беше задължително да имаш договор с такива консултантски фирми. Това продължава и сега, мога да кажа и конкретни имена", заяви Куюмджийски.

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини