Стадион "Локомотив" в очакване на Aerosmith

Тази вечер на Стадион "Локомотив" излизат Aerosmith. Концертът е най-престижното и мащабно музикално събитие на 2014. София е в началото на Европейското турне на групата, която е явление в музиката вече 40 години. След стадион "Локомотив" следват концерти на стадион „Олимпийски“ в Москва, „02 Arena” в Берлин и на Download Festival във Великобритания.

Великолепната петорка идва в оригиналния състав от основаването на групата през 1970 г. в Бостън, Масачузетс: Стивън Тайлър (вокали), Джо Пери (китара), Брад Уитфорд (китара), Том Хамилтън (бас) и Джоуи Крамър (барабани).

Едва ли има друга рок група, която да се похвали с фенове от няколко поколения и с толкова много хитове в класациите. “Walk This Way”, “Sweet Emotion”, “Dream On” и “Livin’ On The Edge” вдъхновяват поколения музиканти и групи, сред които Guns N’ Roses, R.E.M., Run DMC, Рони Джеймс Дио и Еминем.

Няма човек, който да не е чувал поне някой от хитовете на Aerosmith. „Cryin‘” и “Crazy” набраха супер популярност и остават завинаги любими на милиони хора по цял свят от различни поколения. На стадион „Локомотив“ групата ще изпълни и песни от последния им албум Music From Another Dimension. Първият студиен проект на групата от 11 години, бе обявен от сп. People за “един от задължителните 5 албума на есента за 2012 г.” За него Джо Пери казва: “Това е албумът, който искахме да направим още от времето, когато се събрахме за втори път през 1984 г.”

Aerosmith е групата с най-големи продажби в историята на американския рокендрол. Тиражът на техните албуми  надхвърля 150 милиона копия по целия свят. Групата има рекорден за Америка брой златни и мултиплатинени албуми. Бандата има 21 хита само в класациите на САЩ и множество награди и отличия, част от които: 4 награди Grammy, 12 награди MTV Video Music Awards, 6 награди Billboard и 8 American Music Awards. Aerosmith са носител и на наградата Соул Трейн за „Най-добър Рап Сингъл” на версията им с Run DMC - “Walk This Way”.

Най-мащабното музикално събитие на 2014 протича при мащабна организация. Ще има допълнителен транспорт до стадион "Локомотив", осигурен от Столична община. Допълнителните превозни средства ще спират на всички спирки на градския транспорт. Метрото ще работи с удължено работно време до 1.00 ч. на 18 май.

Концертът е в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата. Вратите на стадион "Локомотив" ще бъдат отворени за в 17:30 ч., а началото на концерта  е от 20:00 часа.

35-метровата сцена е издигната в сектор Г на стадион "Локомотив", а покривът й е на над 18 метра. Има специална платформа точно отпред - т. нар. "език“, с дължина над 20 метра, по който Стивън Тайлър ще достига до най-върлите си фенове. "Езикът" завършва с още една по-малка сцена.

В бекстейдж зоната зад сцената на стадион „Локомотив“ е изграден цял мини град. Там са разположени помещения за хранене, професионално оборудвана кухня, гримьорните на музикантите и стаи за почивка. Всеки от петимата изпълнители ще разполага със собствена гримьорна с големина осем на шест метра. Стивън Тайлър и Джо Пери държат техните гримьорни да са изцяло в огледала. Двамата имат изисквания към осветлението, затова в гримьорните им са монтирани специални лампиони.
      
"Нека феновете ни се приготвят за истински класически рокендрол", заяви за медиите Стивън Тайлър малко преди първата му изява у нас.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини