Деца от Мост с награди от Национален конкурс по рисуване „С очите си видях бедата” – 2014 г.

Наградените деца от Мост

Конкурсът се провежда всяка година и преминава на 3 нива: общинско, областно и национално. На 13.05 в ОДК се връчват наградите на номинираните на общинско и областно ниво.Тази година сред наградените са деца от основното училище „Хр.Смирненски“ в село Мост.

На областно ниво – Мерджан Мурад е на първо място в Іва възрастова група (до 10 год. възраст) с рисунката „Наводнение”. Рисунката е преживяна два дни преди да се нарисува - това е природната стихия, наводнила улиците и къщите на селото в последната седмица на април. Той много обича животните и затова ги е спасил в рисунката си.

На общинско ниво – Мерджан Мурад отново е на първо място със същата рисунка, Айберк Хаджъхасан е спечелил второ място в Іва възрастова група с рисунката си „Пожар в гората”, нарисувана по спомен за миналогодишния пожар в гората до с. Мост.

Мелда Расим с рисунката си „Пожар от гръмотевица”( по спомен за истински такъв случай с къща до джамията в селото през миналото лято) и Мехмед Рамадан с рисунката си „Пожар в жилищен блок” (видяна по телевизията) са спечелили поощрителни награди.

Мерджан Мурад с началника на регионалния инспекторат Сашка Тръпкова
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини