,,Ангелски гласчета” пяха духовни песни

Вокалната група ,,Ангелски гласчета” при ОУ ,,Св.Св.Кирил и Методий” гр. Кърджали взе участие в шестото издание на Детския фестивал за православни църковни песнопения  и духовни песни „Осанна (Слава) във висините…”. Децата посветиха своето изпълнение на патрона на своето училище – светите братя Кирил и Методий.

Създадена по идея на директора на училището г-жа Лиляна Тодорова – Янкова групата за църковни и духовни песни и тази година очакваше с нетърпение своето участие в  празника.В състава й влизат ученици от трети , четвърти и пети клас.

Фестивалът се проведе в гр. София в храм ,,Св.Мъченица Параскева” и се организира  от фондация „Дарби” и Църковното настоятелство при храм ,,Св.Мъченица Параскева” и с подкрепата на СБУ, БНТ, Зонта Клуб София, Министерството на културата, издателска Бард, издателство Фют , Софийска община.

Фестивалът е изключителен по своя характер, защото единствен у нас  дава възможност на стотици православни християнчета от цяла България  заедно да възхвалят Бога под купола на храма. В програмата на фестивала се представиха 20 състава, между които традиционно празникът бе открит от невероятните изпълнители на Детския радиохор и хор ,,Бодра смяна”.Между изпълнителите бяха деца от различни възрастови групи- от детската градина до средношколска младеж. Децата от „Ангелски гласчета” гр.Кърджали бяха оставили чудесно впечатление от участието си на миналогодишния празник и сега бяха посрещнати с голямо внимание от организаторите на фестивала. Вокалната група се представи с духовните песни ,,Детское сердце” и ,,За солунските братя” и църковно славянската песен – тропар на 8 глас ,,Возбранной воеводе”.

Молитвените песнопения бяха подготвени и реализирани от диригент Гроздена Терзиева. Ръководителят на групата  и преподавател по религия и български език Хараламбий Кузманов прочете поздравителен адрес и връчи икона с ликовете на Светите братя Кирил и Методий на председателя на фондация,,Дарби” г-жа Бистра Илиева.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини