Младо и старо се надиграваше в центъра на Кърджали за Деня на труда

Самодейци от 11 съства от цялата област участваха в Третото фолклорно надиграване в столицата на Източните Родопи, организирано от Областния съвет на БСП по случай Първи май.

Фолклорния празник бе открит от най -малките. Деца и внуци на активисти на БСП се наредиха на трибуната и приветстваха с „Добре дошли“ танцьори и публика. Тон даде Милко Багдасоров -младши. Присъстващите ,които бяха изпълнили градската градина бяха поздравени и от Петър Корумбашев,четвърти в листата на социалистите за Европарламент. Той бе лаконичен „Който пее и танцува-зло не мисли“.Гост на надиграването бе и енориският свещеник отец Петър. Проявата бе зачетена  от областния управител Бисер Николов и народния представител Милко Багдасаров.

Малки самодиви омаяха за начало публиката. Пя и вокална група „Ахрида“. Бурни овации имаше за малките танцьори от СОУ“Отец Паисий“. Сред първите на хорото бе състав „Първи на хорото“от Дома на културата. „Златните баби“ от Пчеларово върнаха много зрители към годините от тяхната младост. Силна конкуренция имаше и от Крумовград и от Момчилград.

За финал бе ръченицата.

Журито с председател дългогодишния хореограф Тодор Момчилов бе силно затруднено да излъчи призьори.Затова награди имаше за всички.

Георги Кулов

Откриването
Самодивите
Фенка
На хорото
Радост
В ритъм
Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини