Хорът на „Паисий” със сребро за патриотична песен

Вокална група „ Звънче“ към СОУ „ Отец Паисий“ спечели второ място от Х Национален фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие”, провел се в китното градче Панагюрище на 12 и 13.04.2014 г.  

Малките звънчета за първи път се представят на този музикален форум и безапелационно завоюваха среброто сред още десет вокални групи от цялата страна. Техен ръководител е г-жа Евгения Пейкова.

Журито на Десетото издания на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”се председателства от доц. Етиен Леви – български певец, музикален педагог, преподавател към департамент „Музика” в Нов български университет, консултант и вокален педагог в редица реалити формати. Светослав Лобошки – известен автор и аранжор на популярна музика в България и Дочка Кацарева – литератор, педагог и идеен основател на Национален фестивал „Родолюбие” членове на престижното жури, поздравиха искрено малките участници.

Националният фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен “Родолюбие” е единствен по рода си.Той се провежда в гр. Панагюрище, град - камбана на свободата, име – символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и отечество, неспирен устрем към слънцето на свободата, правдата и напредъка, град - олтар на България.

По време на двата фестивални дни организаторите предложиха на участниците редица интересни съпътстващи мероприятия - посещения на културно-исторически забележителности в Панагюрище и шествие, водено от Духовия оркестър и Мажоретния състав на Панагюрище до Вечния огън на мемориалния комплекс “Априлци” в центъра на града.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини