В Кърджали отвори врати нов езиков център

"НЕА ГЕРМАНИКА" е името на новия езиков център, който отвори врати в Кърджали. Идеята за откриване­то му е на Светла Же­лязкова, преподавател по немски език в Езиковата гимназия. Главната задача, която си поставя, е да създаде подходяща езикова среда за хората от Кърджали. В центъра ще се научат да разби­рат и да разговарят със свои събеседници на английски и немски език, защото свободното общуване отваря много врати към нови възможности.

Ще бъдат предлага­ни езикови курсове как­то за ученици и сту­денти, така и за рабо­тещи и търсещи рабо­та в България или в чужбина. Особено вни­мание ще бъде обърна­то на обучението на малките жители на града. "Най-добрата инвестиция в бъдеще­то е образованието на нашите деца". Тако­ва е мнението на съз­дателя на центъра.

Девизът на "НЕА ГЕРМАНИКА" е: Мисли глобално, но действай локално. Центърът ще е привлекателно място особено за млади хора, които имат интерес не само да научат език, но да се срещнат с различните култури на страните, чиито езици изучават.

Немският езиков център "НЕА ГЕРМАНИКА" ще бъде специ­ализиран център за обучение по немски език и немски езикови преводи, но в него ще се изучава и английс­ки език поради важната му и глобална ро­ля. Обучението по чужд език ще се про­вежда в малки групи до 8 човека, което гаран­тира индивидуалния подход към всеки учас­тник в курса, както и неговите успешни ре­зултати. В процеса на изучаване на езика ще се използ­ват съвременни учебни системи на водещи немски, английски и български издателст­ва. Курсовете ще се провеждат по най-добрите и ут­върдени езикови систе­ми, развива­щи паралел­но четири­те основни езикови умения - четене, слушане, писане, говорене.

Езикова школа "НЕА ГЕРМАНИКА" е с удобно местоположение - намира се в центъра на Кърджали, в непос­редствена близост до Градската градина и новия парк "Арпезос - Север" и по-точно в комплекс "Орфей".

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини