Учениците в Миладиново събраха 46 чувала с отпадъци

Всички ученици от основно училище „Хр. Ботев” в с.Миладиново с голям ентусиазъм и желание откликнаха на поканата на Асоциацията по туризъм „Перперикон” за пролетно почистване.

Всъщност проявата съвпадна със започналата от община Кърджали организация за честване на Деня на Земята. Разликата е, че този път учениците разшириха и разнообразиха дейността си.

Презентацията посветена на Деня на Земята и опазването на околната среда събуди изключителен интерес. Почерпиха опит от сродни учебни заведения от страната . Обогатиха знанията си по тази тема. Оформеният кът на природата привлече вниманието не само на учениците. Изградените седем работни групи освен че окопаха съществуващите цветя и декоративни храсти, но засадиха нови дръвчета и цветя. Учениците с радост споделят, че райската им градина, сътворена с техния труд успокоява и вдъхновява детската душа и стимулира трудовото възпитание и активност.

Докато училищният двор винаги се поддържа чисто, приятно и уютно, сега акцентът беше насочен към почистването на района около училището и улиците на селото, като по този начин успяха да ангажират хора извън персонала на училището. Голям интерес предизвика разделното събиране на боклука.

Не само ученолюбиви и талантливи но и трудолюбиви и работливи, децата събраха 46 чувала боклук , напълниха контейнерите и показаха как най-добре може да се опази родната природа.

Сред тях с особена активност се отличиха Берай Нермин, Гюкан Севгин,Анъл Метин и Гюзде Шенол от първи и втори клас. Мелек Шабан и Талят Неждет от трети клас, Емре Юмер и Ердай Митев от четвърти клас, Хюлия Али и Аслъ Садула от пети клас, Мелтем Мехмед и Тайсун Насуф от шести клас, Джанер Феим, Идриз Орхан, Аслъ Мерием и Мерт Ерхан от седми и осми клас, които получиха поощрителни награди.

Ръкавиците и чувалите бяха осигурени от Асоциацията по туризъм „Перперикон” гр. Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини