Открита сцена на талантите – Ден на музиката в събота

На 12 април /събота/ от 10,30 часа в Градската градина община Кърджали съвместно с Обединен детски комплекс организират Открита сцена на талантите - Ден на музика. В нея могат да участват всички желаещи с изпълнение на песен, танц или инструментално изпълнение. Няма ограничение във възрастта на участниците, а те могат да се представят във формални, неформални групи или индивидуално. Всяка група или участник може да участва с по едно изпълнение. 
Откритата сцена – Ден на музиката няма конкурсен характер. Тя е едно от последващите събития след успешното реализиране на проекта „Мостът –кръстопът на култури” от община Кърджали в периода 2012/2013 година. Проектът бе финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие” и бе насочен към организирането на иновативни културни събития, като Ден на музиката, Ден на приказката и Ден на фотографията. В тях се включиха групи, формации и индивидуални участници от училищата на града. 
С новата съвместна инициатива за провеждане на Ден на музиката на 12 април под формата на открита сцена на талантите се осигурява устойчивост на реализираните дейностите и превръщането им в традиционни културни събития за общината. Открита сцена за всички таланти ще има и на 31 май тази година, когато ще се проведе Ден на приказката и фотографията.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини