Красимир Каракачанов: Кафето между Борисов и Местан в Кърджали съвсем не е случайно

"Ако коалицията около "България без цензура" има сериозни резултати на евроизборите, ще се промени статуквото от последните 25 години. Това заяви днес по TV7 председателя на ВМРО Красимир Каракачанов. Вчера коалицията, в която влизат партията на Николай Бареков, ВМРО, движение "Гергьовден" и Земеделският народен съюз, се регистрира в ЦИК.

Според него заплахата на управляващите да отнеме лицензите на ЕРП-тата е предизборен ход. По думите му те няма да направят нищо, защото "нямат дупе да се опълчат на големите лобита и икономически интереси". Той отбеляза, че кафето между Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали съвсем не е случайно. Дори имал информация, че срещата е подготвяна седмици преди това, а целта й е да се предотврати смяната на статуквото.

"ДПС свикнаха да са върху баницата и да разпределят парчетата и са готови във всеки момент да изпържат БСП и да се хванат с Бойко. Друг е въпросът дали той е искрен към тях", коментира Каракачанов, който беше категоричен, че тези избори няма да са по-различни от всички досегашни, защото те са залогът дали политическата класа ще бъде изметена.

Лидерът на ВМРО очаква търговия с гласове с още по-голяма сила, а партиите да "драпат със зъби и нокти", за да запазят положението си. Основният ни проблем сега е дали ще успеем да убедим хората, че това, което 25 години наблюдават, трябва да бъде променено, подчерта Красимир Каракачанов.

"На 25 май трябва да гласуваме за достойнството на България в Европа", призова той и добави, че българските евродепутати са единствените, които клепат държавата си. "Тази комплексарщина трябва да бъде изчистена. Нашата логика е с нашите евродепутати да дадем тон на консолидиране на всички български евродепутати в полза на българските интереси", подчерта лидерът на ВМРО.

"Главното, което ни събира е искането за промяна. Да се оттеглят хората от прехода и да погледнем по нов начин на нещата. За това се обяви почетният председател на „Движение Гергьовден“ Любен Дилов-син. „В някаква детска градина живеем всички тука“, посочи той. Каракачанов изказа възмущението си и от държавния глава Росен Плевнелиев: „Кой е Плевнелиев? Той е едно комсомолче. Този човек забрави своето „велико минало" и започна да ме учи на морал“, ядоса се шефът на ВМРО.

Източник: http://pressadaily.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини