„Юнаците” от Ардино влизат в „А” група

След 30-годишно прекъсване мъжкият отбор по тенис на маса на „Юнак 2005” от Ардино отново ще играе в „А” републиканската група. През уикенда възпитаниците на треньора Бахри Юмер записаха три нови победи в последния четвърти кръг на Държавното отборно първенство в южната „Б” група.. Турнирът се проведе в Стара Загора и в него взеха участие осем отбора. С успеха си тимът на „Юнак 2005” е на първо място в крайното класиране с актив от 28 точки без загубен мач. Нашите играха в състав Бейхан Емин (Майкъла), Атанас Хаджиев, Севал Муталибов и Радослав Бозов.

 В първата среща ардинските състезатели надиграха с 4:1 състава на Бургас. Във втория и третия мач „юнаците” постигнаха нови две победи срещу тимовете на „Асара” от Симеоновград” и „Златен драгон” от Несебър с по 4:2.

„Казахме, обещахме и постигнахме целта си – първо място в групата, което ни осигури директно участие в „А” група. Искам да поздравя моите съотборници за сърцата им игра, която показаха през целия сезон”, заяви асът на „Юнак 2005” Бейхан Емин (Майкъла). Той се надява, че успехите на отбора ще продължат и в „А” група.

Президентът на СКТМ „Юнак 2005” инж. Азис Мурад отбеляза, че с този успех Ардино се връща в голямото семейство по тенис на маса в България. „Нашите състезатели доказаха, че тенисът на маса в Ардино е с добри традиции”, заяви той.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини