Ромчето Митко назубрил столиците, но пред картата е безпомощен

Петокласиникът Митко от ромската махал в Кричим, прочул се с това, че знае световните столици наизуст, решил да ги научи, за да му дават пари, когато ги казва. Това разказа самият той в сутрешния блок на TV7.Ромчето, което получи прякора Професора, решило да седне на компютъра и да назубри столиците една по една. Бил насърчен с хонорар от 10 лева. Той обаче сметнал, че така може да изкарва пари и занапред. Бърза проверка показа, че пред картата той е безпомощен – успя да „уцели“ само Австралия. По същия начин ромчето наизустило най-високите върхове и други факти, които не може да осмисли.

Митко разказва, че получава шестици в училище, но не по география, а по български, където казва, че бил много добър. Той, обаче, не знае нито какво е подлог, нито сказуемо. Любимата му книга е... „география“.

Отраканият младеж не се притеснява за пропуските в образованието си. Мечтае да стане автомонтьор. Вече е завъртял и гадже – на 11 години от Кричим. Двамата, обаче, искали да станат поне на по 20 години, за да се вземат.

„Не става така да се ожениш. Трябва да питаш майка, баща. Трябва да имаш къща. Като го вземеш това (булката – б. р.)... къде ще го сложиш“, разсъждава той. И въпреки че знае столиците на държавите, Митко не знае името на приятелката си. Успокоителното е, че момчето иска да има само две деца.

За финала на сутрешния блок Митко врътна един кючек под звуците на Тони Стораро, а водещият Вито Саръиванов показа танци в стил "Боби Михайлов".

Източник: http://www.24chasa.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини