Съпругата на Хитлер може да е била еврейка

Съпругата на Хитлер Ева Браун може да е с еврейски произход. Това показа ДНК изследване, направено за документален филм за Великобритания.Основане за новата теза е е изследване на косми от четка за коса, намерена в Бергхоф - резиденцията на Хитлер в Бавария, където Ева Браун прекарва по-голямата част от Втората световна война. Учени откриват в тези косми ДНК последователност, специфична за евреите ешкенази, които са 80 процента от еврейската популация, пише БТА.

В Германия много евреи ашкенази приемат католицизма през 19-и век. Ева Браун е любовница на Хитлер дълги години. Двамата сключват брак на 29 април 1945 г., преди да се самоубият в бункера на фюрера в Берлин.

Във филма на британския ТВ-канал се изнасят резултати от ДНК-тестове на известни личности, които опровергават много слухове, останали за тях приживе - като например причината за смъртта на Елвис Престли, големината на мъжкото достойнство на Наполеон, тайното заболяване на Чарлз Дикенс, който се оказва, че е страдал от Болестта на Крон.

Документалният филм "ДНК-то на известните" ще бъде излъчен на 9 април и в него се разкриват още сензационни факти.

Германецът от еврейски произход Пол Баер, чиито родители били изпратени в концентрационен лагер, пазел в дома си предмети, принадлежали на Ева Браун - като например четката й за коса, човешки череп и козметична кутия с инициалите E.B. Неговият син Алън дал тези предмети за изследване в ДНК-лаборатория и се получили сензационни резултати.

Въпреки че Хитлер разпоредил родословното дърво на Ева Браун да бъде изследвано до девето коляно, преди той да се обвърже емоционално с нея, възможно е неговите сдътрудници да са изпаднали в заблуждение.

Факт е, че мвого евреи ешкенази преминали към католицизма преди векове и по този начин ставало много трудно да бъде открит техния произход.

"Искахме да сравним резултата от космите на Ева Браун с тези на друг неин роднина, но не успяхме да открием такъв" - разказва във филма водещият Марк Евънс.

"Но самият факт е изумителен: расизмът и фашизмът - идеята, че една раса е по-висша от друга - са подложени на пълна подигравка от реалностите на живота. Което ние показахме с резултатите от ДНК изследванията от косми на Ева Браун", казва в заключение водещият.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини