Шоумен редовно отсрелва трофеи при Женда, негов е рекордът при муфлон

Радослав Боев

Шоуменът Слави Трифонов е сред честните посетители на Държавното ловно стопансто в Женда. Той е и авджията отсрелял рекорден трофей на муфлон през 2009 г. Тогава Дългият прострелва екземляр, чийто рога достигат дължина от 95 см. и носят 212 точки. Те получават златен медал. Тройфей над 205 точки се смята за златен.

Освен шоуменът тук идват и ловци от екзотични дестинации. Бизнесмен от Индия пристига за отстрел на дива свиня. Харесва му. Обещава да доведе седемте си братя. Търговец от Перу пък пресича океана за да ловува в Женда заедно със сина си. Това съобщи пред журналисти шефът на ловното стопанство Радослав Боев. Той посочи, че обикновено чуждите клиенти идват водени от туроператорски агенции. Така ловуват и клиенти от Германия, Гърция,Австрия. Най-чести гости са ловци от Турция. Четиридесет групи са дошли за лов за миналата година.

За 2013 г. от отстрелни такси стопанството е придобило 200 000 евро. Цената на трофея от муфлон варира от 600 до 5000 евро. В стопанството се ловува още здива свиня, благороден елен и елен лопатар. Трофеите от благородния ни елен е с по-слаби показатели от тези в Лудогорието. Това е присъщо за Родопите. Въпреки това миналата година е отсрелян екземпляр донесъл 190 точки и сребърен медал.,каза още Радослав Боев.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини