Парламентарната комисия „Бисеров-Петното" остана без "свидетели"

Парламентарната комисия „Бисеров-Петното" днес остана празна откъм хора, които трябва да изслуша по двата поверени й казуса.

Днес трябваше да бъдат изслушани лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от опозицията Пламен Нунев, за когото се твърди, че е уредил срещата между експремиера и хората на Бисер Миланов-Петното. Пред депутатите трябваше да се явят Цветан Бонев, Марио Генчев и Деян Стефанов.

Нито един от тях обаче не се появи, като припомняме, Борисов предварително обяви, че няма да се явява в подобни комисии.

Никой не се е обадил да каже, че няма да дойде, обясни след заседанието председателят на комисията Сияна Фудулова. Въпреки това, комисията няма намерение да се откаже и е взела решение всички, които не са се явили досега пред членовете на комисията, да бъдат призовани отново.

Депутатите ще направят опит отново да извикат на изслушване бившия си колега Христо Бисеров и сина му. По темата с Христо Бисеров засега е изслушан само шефът на ДАНС Владимир Писанчев. Становище по темата е изпратено от Сметната палата.

Сияна Фудулова припомни, че Владимир Писанчев е казал, че се проверява има ли теч на информация от службите към Бисеров и Боянските сараи.

„За последен път ще направим опит г-н Христо Бисеров да се яви в комисията и неговият син, за да можем да получим информация пряко от него", посочи социалистката.

Най-вероятно следващото заседание на комисията ще е последно. Установените факти до момента по двата случая ще бъдат обобщени в доклад.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини