Член на „Десен сектор“ откри огън в Киев, трима ранени

Член на радикалната националистическа група „Десен сектор“ откри огън в центъра на Киев и рани трима души, поне един от които тежко.Според показанията на очевидци мъжът на име Орест, който започнал стрелбата, е бил пиян.
Ранените са двама души от силите за самоотбрана на Майдана и зам.-ръководителят на градската администрация на Киев Богдан Дубас, който не е пострадал сериозно. Инцидентът стана повод за напрежение с украинските сили на реда, предаде Франс прес.Членове на паравоенното движение се барикадираха заедно със стрелеца в хотел близо до площад „Независимост“, който беше обкръжен от специални части на милицията и силите за самоотбрана на Майдана.
Впоследствие стрелецът се предаде, но блокадата на хотел „Днипро“, неофициален щаб на „Десен сектор“, продължи.
Министърът на вътрешните работи Арсен Аваков заяви, че членовете на „Десен сектор“ до сутринта трябва да предадат оръжието си и да напуснат хотела. „Хотел „Днипро“ е отцепен от подразделения на МВР. Никакъкъв щурм не се планира. Рано сутринта представителите на „Десен сектор“ трябва да напуснат сградата. Без оръжие. Съпроводени от сътрудници на СБУ ще бъдат отведени с автобус до база извън града. Следствените действия с участниците в престрелката и задържания продължават“, написа Аваков във фейсбук профила си.Инцидентът, който според краткото съобщение на Ройтерс
няма политически мотиви,се разигра пред ресторант „Мафия“ на „Крешчатик“, на стотина метра от Майдана, все още ограден с барикади и охраняван от силите за самоотбрана.Два часа след инцидента министър Аваков съобщи, че стрелецът се е предал и е задържан в следствения арест на СБУ.„Информираме, че ситуацията напълно се контролира и повторение на такива постъпки няма да се допусне занапред“, заяви министерството, като добави, че причините за стрелбата са неизвестни.

Източник: http://www.vesti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини